Over mij

Even voorstellen…

Ik ben Marijke Van Belle en ik geef advies bij moeilijkheden op school en rond onderwijs aan jongeren en hun ouders. Coaching geef ik aan jongeren en onderwijsmensen. Vandaar: EDUCOACH, het woord dat het dichtst in de buurt komt van wat ik aanbied in mijn zelfstandige praktijk. Ik ben zelf sinds 2001 aan de slag in het onderwijs – en daar is mijn grote passie voor mensen niet vreemd aan.

Vertrouwd met jongeren én onderwijs

20 jaar geleden studeerde ik af als klinisch psychologe. Ik wilde mensen met psychische problemen verder helpen. Toevallig kwam ik in het beroepsonderwijs terecht. Ik heb gewroet, maar tegelijk zoveel geleerd! Mijn basisopleiding is me daarbij altijd goed van pas gekomen. Ik volgde een hele reeks navormingen en ik deed vooral veel ervaring op over jongeren en hun leefwereld. Bovendien leerde ik ons onderwijssysteem van binnenuit kennen – en dus ook hoe je er vlotter je weg in vindt.

Hoe coach ik je?

Mensen verder brengen dan ze zelf voor mogelijk houden en hen zien groeien: iets mooiers bestaat er niet. Je hebt er aandacht voor nodig, de juiste tools en iemand die kritisch mag zijn, als een vriend die de juiste vragen stelt. Coaching op basis van vertrouwen en met empathie. Voor jongeren, omdat ze zo ongelooflijk boeiend zijn – en ik zelf nog niet vergeten ben hoe lastig het kan zijn om te puberen. En voor onderwijsmensen, omdat we dezelfde passie en verantwoordelijkheden delen.

Wie ben ik?

Je zal me als een gevoelige, warme én eigenwijze vrouw leren kennen. Oudste dochter van drie, partner en mama van twee waarvan er eentje zelf de adolescentie heeft bereikt. Mijn gezin is heel belangrijk voor mij. Samen eten, praten en genieten van elkaars gezelschap zijn mijn favoriete bezigheden. In de natuur ga ik graag wandelen of fietsen, ik hou van lezen en haken, ik heb een passie voor dans en natuurlijk wil ik altijd het fijne weten van het hoe en waarom van menselijk gedrag.